Tocana cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana cu orez este o mancare satioasa si foarte aromata pe care trebuie sa o incercati si dvs!

Ingrediente

    • 300 gr carne macra de porc
    • 100 gr fasole boabe fiarta
    • 2-3 cepe
    • 150 gr orez
    • 150 ml ulei
    • 2 rosii decojite
    • sare
    • verdeata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli carnea, o tai cubulete si o calesti in ulei fierbinte. Cand s-a inmuiat, scoti carnea si o lasi deoparte.
  2. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt, iar cand s-a inmuiat si a devenit transparenta adaugi orezul ales si spalat in mai multe ape. Lasi sa fiarba cu 1 ceasca mare cu apa doar 10 minute, dupa care adaugi carnea si rosiile decojite, taiate felii subtiri.
  3. Sarezi, acoperi cu doua cani cu apa calda sau supa de zarzavat si fierbi descoperit, cu vasul asezat pe o tabla, 15 minute. Adaugi fasolea fiarta separat, decorezi cu marar si tarhon tocate impreuna, condimentezi cu boia de ardei sau cimbru, apoi servesti cu paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Mancaruri