Tocana cu carne de vita si de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana cu carne de vita si de porc este un preparat delicios si gustos, ideal pentru un pranz pe cinste.

Ingrediente

    • 400 gr carne de porc
    • 400 gr carne de vita
    • 100 gr costita afumata
    • 800 gr ceapa
    • 200 gr ardei gras
    • 200 ml ulei
    • 1 capatana de usturoi
    • 150 gr bulion
    • 600 gr rosii
    • 2 legaturi patrunjel verde
    • 1 fir de cimbru
    • 100 ml vin
    • sare
    • piper macinat
    • 300 gr smantana

Instructiuni de preparare

  1. Carnea de vaca si cea de porc se taie bucati potrivite, se sareaza, se prajeste separat in ulei si se scoate pe doua platouri.
  2. Ceapa se toaca marunt, se caleste in ulei, se stinge cu bulion desfacut in apa. Se lasa sa fiarba 30 de minute, se paseaza, dupa care se adauga carnea de vaca si se fierbe 2 ore. Se adauga apoi carnea de porc si se mai fierbe 30 de minute.
  3. La sfarsit se pune costita taiata cuburi si calita putin, usturoiul tocat marunt, ardeii taiati julien, rosiile curatate de pielita si seminte, vinul si smantana si se potriveste gustul de cimbru, sare si piper. Se mai fierbe 15 minute. Se mananca cu mamaliguta fierbinte sau paste fainoase.

Recomandari

Mancaruri