Tarta aperitiv cu fasole facaluita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de fasole facaluita este o reteta veche romaneasca, dar care se bucura de mare popularitate chiar si atunci cand nu e post.

Ingrediente

    • 500 gr de fasole alba boabe
    • 200 ml de ulei
    • 4 catei de usturoi
    • 4 cepe
    • 4 rosii (sau 2 linguri de bulion)
    • cimbru
    • sare si piper
    • patrunjel verde sau frunze de busuioc pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Cand doresti sa prepari aceasta reteta lasi lasolea de cu seara la inmuiat intr-un castron cu apa.
  2. A doua zi scurgi apa si pui fasolea intr-o oala cu apa la fiert. Cand da intr-un clocot schimbi apa cu alta rece.Repeti aceasta operatiune de inca 2 ori.
  3. Cand boabele sunt fierte pe pasezi cu mixerul adaugand putin din zeama in care a fiert si 4 linguri de ulei. Din cateii de usturoi pisati faci o pasta si o amesteci cu fasolea potrivind gustul de sare si piper. Mixezi  compozitia pana capa un aspect cremos.
  4. Separat calesti in restul de ulei ceapa taiata marunt, rosiile date pe razatoare. Cand  aceste sunt aproape fierte adaugi putin cimbru. apoi opresti focul.
  5. Pe un platou rastorni jumatate din compozitia de fasole mixata si pui deasupra un strat de sos apoi iar fasole terminand cu un strat de sos ornat cu frunze de patrunjel sau rozmarin.
  6. Aceasta mancare este si mai buna dupa ce s-a racit complet.

Recomandari

Mancaruri