- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Stufatul de peste este o mancare delicioasa si aromata, care se serveste rece, cu mamaliga calda sau paine de casa.
Ingrediente
- 1,2 kg peste (crap, macrou)
- 100 ml vin alb
- 5 legaturi ceapa verde
- 150 ml ulei
- 3 legaturi usturoi verde
- 175 gr masline verzi
- 2 legaturi marar
- piper macinat
- 1 legatura patrunjel
- sare
Instructiuni de preparare
- Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii care se sareaza usor.
- Ceapa si usturoiul curatate si spalate se taie in bucati de 3 cm lungime si se inabusa in 4-5 linguri ulei.
Bucatile de peste se prajesc usor in restul de ulei, apoi se pun intr-o cratita mai mare cu uleiul respectiv si vinul si se fierbe 5 minute.
- Se adauga sare, piper, ceapa si usturoiul inabusite, verdeturile taiate marunt, maslinele fara samburi si se fierbe 5 minute.