Stufat de peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Stufatul de peste este o mancare delicioasa si aromata, care se serveste rece, cu mamaliga calda sau paine de casa.

Ingrediente

    • 1,2 kg peste (crap, macrou)
    • 100 ml vin alb
    • 5 legaturi ceapa verde
    • 150 ml ulei
    • 3 legaturi usturoi verde
    • 175 gr masline verzi
    • 2 legaturi marar
    • piper macinat
    • 1 legatura patrunjel
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii care se sareaza usor.
  2. Ceapa si usturoiul curatate si spalate se taie in bucati de 3 cm lungime si se inabusa in 4-5 linguri ulei.
    Bucatile de peste se prajesc usor in restul de ulei, apoi se pun intr-o cratita mai mare cu uleiul respectiv si vinul si se fierbe 5 minute.
  3. Se adauga sare, piper, ceapa si usturoiul inabusite, verdeturile taiate marunt, maslinele fara samburi si se fierbe 5 minute.

Recomandari

Mancaruri