Sparanghel cu sos alb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sparanghelul cu sos alb este un preparat delicios, plin de vitamine si fibre. Datorita aromei fine si delicate, nu veti uita gustul acestui preparat.

Ingrediente

    • 1 snop de sparanghel
    • 30 gr faina
    • 100 gr cascaval ras
    • 50 gr unt
    • 150 ml lapte

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe sparanghelul, intr-o  oala cu apa si sare, in snop legat, cu varfurile afara din apa, ca sa fiarba in abur. Cand varfurile sunt fierte, se scoate snopul din apa si se lasa sa se raceasca.
  2. Se prepara sosul alb  cu 30 gr unt, 30 gr faina si 150 ml lapte, se amesteca pe foc pana se ingroasa, apoi se adauga sare.
  3. Se aleg varfurile fragede de sparanghel, bine scurse, se amesteca in sosul bine ingrosat, se adauga  cascavalul ras si inca putin unt. Se asaza compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara deasupra cascaval ras si se introduce la cuptor sa se gratineze, apoi se serveste.

Recomandari

Mancaruri