Spanac pe paine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Spanacul pe paine este un preparat foarte aromat si gustos fiind de mare ajutor gospodinelor cand doresc sa faca o mancare rapida, buna si cu ingrediente nu foarte scumpe.

Ingrediente

    • 1 kg spanac
    • felii de franzela
    • 2 oua
    • 300 ml lapte proaspat
    • 100 gr cascaval ras
    • 1 ligura faina

Instructiuni de preparare

  1. Se curata spanacul, se spala, apoi se fierbe, se strecoara, se toaca, se amesteca cu faina si cu 150 ml lapte, apoi se mai fierbe putin ca sa se ingroase. Cand spanacul s-a ingrosat se adauga cascavail ras.
  2. Se asaza intr-un vas termorezistent un rand de felii de franzela, se acopera cu piureul de spanac si apoi se mai pune un rand de felii de franzela.
  3. Se bat 2 oua, se toarna deasupra, se presara cascaval ras si se introduce spanacul la cuptor sa se gratineze.

Recomandari

Mancaruri