Snitele in sos de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Snitelele in sos de legume sunt foarte gustose, perfecte pentru un pranz satios sau de ce nu chiar si pentru o cina tarzie.

Ingrediente

    • 1 kg carne macra de vitel, manzat sau de porc
    • 1 ceapa
    • 1 telina
    • 175 ml suc de rosii
    • 2 radacini de patrunjel
    • 3 linguri cu faina
    • sare
    • piper macinat
    • 2 linguri cu untura sau 1 pahar cu ulei
    • 1 lingurita cu zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati carnea de vine si pielite, taiati felii subtiri sau taiati atatea felii cate persoane sunt la masa, bateti cu batsnitelul pana cand carnea se subtiaza. Sarati si piperati dupa gust.
  2. Presarati cu faina un planseu sau un fund de lemn, treceti feliile de carne prin faina si prajiti snitelele in untura sau ulei.
  3. Curatati legumele, spalati-le si tocati-le marunt sau treceti-le pe razatoarea mare.
  4. Caliti legumele in grasimea ramasa 2-3 minute, adaugati 1 cana cu apa incalzita, acoperiti vasul si lasati sa fiarba 20 minute.
  5. Adaugati sucul de rosii, zaharul si putina sare, lasati sa fiarba sosul 2-3 min. Puneti snitelele in sos, lasati sa fiarba acoperit 10 min. Serviti mancarea calda cu legume fierte sau orez fiert si vin alb.

Recomandari

Mancaruri