Sarmalute din carne de vaca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalutele din carne de vaca sunt foarte gustoase, fiind un preparat ideal pentru curele de slabire si regimuri.

Ingrediente

    • 1 kg carne de vaca
    • 2 cepe
    • 125 gr orez
    • sare
    • patrunjel,marar si leustean tocate impreuna
    • 1 felie de paine
    • 60 foi de vita
    • 2 morcovi
    • 2 linguri cu bulion
    • 500 ml vin alb
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se trece carnea prin masina de tocat sau se toaca pe un fund de lemn cu o secure ascutita. Se dau morcovii pe razatoare mica, se toaca cepele si se pun impreuna cu carnea tocata. Se condimenteaza cu verdeata tocata in amestec, cu bulion de rosii, sare si piper. Peste amestec se pune orezul ales si spalat in 2-3 ape, se framanta cu mana umeda 3-5 minute si se lasa amestecul la frigider.
  2. Se oparesc cu apa clocotita frunzele de vita crude (daca sunt murate se tin 10 minute in apa fierbinte, se scurg si se folosesc) se taie in doua pe directia coditei si se fac sarmalute mici care se fierb in apa cu vin alb. Sarmalele se tin o ora pe flacara mica, dupa care se scad in cuptor.
  3. Sarmalele se servesc fierbinti, acoperite cu smantana sau numai cu ardei iute alaturi. Este potrivita mamaliguta, iar vinul ideal este vinul alb demisec.

Recomandari

Mancaruri