Sarmale in foi de vita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele in foi de vita sunt de nelipsit de pe masa romanilor la marile sarbatori sau la evenimentele importante din viata lor.

Ingrediente

    • 500 gr carne tocata de vitel
    • 2 linguri orez
    • 1 telina
    • 4 rosii
    • 30 foi de vita
    • 1 ceapa
    • 1 ardei gras
    • 50 ml suc de rosii
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune pe foc o cratita cu apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, se pun foile de vita si se oparesc 3 minute, apoi se scot intr-o sita si se lasa sa se raceasca.
  2. Se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, orezul, sare si piper. In mijlocul fiecarei foi de vita, se pune putin din amestecul de carne cu orez si se ruleaza strans foaia. Frunzele ramase, se asaza pe fundul cratitei in care se vor fierbe sarmalele.
  3. Se taie rosiile, telina, ardeiul in bucati potrivite, se amesteca cu o cana cu apa calda, susul de rosii. Sosul obtinut se toarna in cratita si se completeaza cu apa pana cand sarnalele sunt complet acoperite.
  4. Sarmalele se fierb la foc mic, doua ore, sau pana se patrund si carnea este fiarta, apoi se servesc cu o lingura de iaurt si mamaliguta proaspata.

Recomandari

Mancaruri