Sarmale din carne in amestec

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele din carne in amestec sunt delicoase si au o aroma aparte pe care nu o veti uita prea usor.

Ingrediente

    • 500 gr carne de porc
    • 500 gr carne de vitel sau manzat
    • 2-3 cepe
    • 1 cartof
    • marar, patrunjel si leustean tocate impreun
    • 150 gr orez
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • sare
    • piper macinat
    • frunze de vita
    • 200 ml vin alb sau 500 ml bors

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Oparesti frunza de vita de vie (poti folosi si stevie), o scurgi si o lasi deoparte pana pregatesti carnea.
  2. Treci carnea prin masina de tocat, o framanti cateva minute cu bulion, sare, piper si un cartof dat pe razatoare, spalat si scurs bine, adaugi ceapa, verdeata si orezul, ales si spalat in doua-trei ape, omogenizezi. Asezi bucati mici de umplutura pe foile de vita. Rupi frunzele mari in 2-3 bucati.
  3. Faci sarmalute mici, le asezi cu frunze de leustean printre ele intr-o cratita cu pereti inalti. Umpli cu apa calda, fierbi 1 ora la foc potrivit. Adaugi vinul si scazi la cuptor (in aceeasi zi sau a doua zi) 30 de minute. Servesti sarmalutele fierbinti, cu smantana si mamaliguta calda, cu ardei iute infipt printre sarmalute, ca decor sau condiment. Este potrivit vinul alb demisec sau vinul rosu de masa.

Recomandari

Mancaruri