Sarmale din carne de porc cu afumatura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele din carne de porc cu afumatura sunt acele sarmale aromate si gustoase pe care le regasim pe masa de Craciun.

Ingrediente

    • 1 kg carne de porc
    • 2-3 felii de sorici
    • 200 gr carne afumata (sau costita afumata)
    • 2 frunze de dafin
    • 2 cepe
    • 2 cartofi
    • 150 gr orez
    • 2 linguri cu bulion
    • sare
    • 2 verze

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Treci carnea prin masina cu 2 cepe si 2 cartofi cruzi, taiati felii si spalati in apa rece. Framanti cu sare, dupa gust, orez ales si spalat si bulion de rosii. Lasi amestecul sa se odihneasca 15 minute, timp in care speli varza, o cureti de partea tare, o tai bucati potrivite. Daca folosesti varza cruda, o oparesti si apoi o tai.
  2. Faci sarmale si le asezi intr-un vas emailat sau intr-o oala de lut in care ai pus un strat de sorici, foi de dafin si cateva bucati de afumatura. Restul de carne afumata o asezi intre sarmale. Umpli cu apa calda, fierbi in spuza fierbinte sau in cuptor- cel putin 2 ore, cu bulion de rosii.
  3. Le fierbi si a doua zi inca 30 de minute si le servesti fierbinti, cu smantana si mamaliguta calda. Cu vin alb demisec sau cu vin rose alaturi.

Recomandari

Mancaruri