Sarmale cu costita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele cu costita sunt de nelipsit pe masa de Craciun si parca in nici o alta ocazie nu au acea aroma ca in ziua de Craciun!

Ingrediente

    • 1 kg carne tocata de porc
    • 150 gr orez
    • 500 gr costita
    • 3 linguri bulion
    • foi de dafin
    • cimbru
    • 2 verze murate
    • 1 ceapa
    • 500 ml vin alb
    • 1 lingurita boia dulce
    • piper negru boabe
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Toaca ceapa marunt si caleste-o putin in ulei incins. Cand a devenit sticloasa, adauga orezul spalat in cateva ape si lasa sa se caleasca impreuna. Pune o lingura cu bulion, o lingurita cu boia dulce, sare, omogenizeaza compozitia si lasa sa se raceasca.
  2. Spala verzele si desfa-le in foi. Cotoarele si miezul toaca-le marunt, iar costita tai-o in bucatele, da carnea jos de pe oase si toac-o marunt.
  3. Cand amestecul de orez si ceapa s-a racit, adauga carnea si omogenizeaza compozitia. Umple fiecare foaie cu o ligura de amestec de orez cu carne si o bucatica de costita.
  4. Pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata, apoi sarmale si bucatile de costita ramase, dar si oasele, presara cimbru, piper, cateva foi de dafin, iar la sfarsit, un alt strat de varza tocata. Toarna vinul si restul de bulion, apoi pune oala la fiert, completand din cand in cand cu apa. Dupa cvreo ora si ceva baga oala la cuptor, fara capac, pentru 30 de minute.

Recomandari

Mancaruri