Sarmale batranesti-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de sarmale batranesti nu poate lipsi din retetarul nici unei gospodine deoarece sunt delicioase.

Ingrediente

    • 1 kg carne de porc fara os
    • 150 gr  pasat sau orez
    • sare,
    • 3 cepe
    • 3 linguri untura de porc
    • 1 varza murata
    • 300 gr slanina
    • 100 gr sorici
    • piper macinat
    • 2 linguri bulion

Instructiuni de preparare

  1. Alegi si cureti pasatul, il lasi in apa calda sa se inmoaie.
  2. Toci 2 cepe si le calesti in 3 linguri cu untura proaspata de porc. Cand ceapa devine sticloasa, pui pasatul peste ea si lasi sa scada Scoti in vas adanc si amesteci peste carnea de porc, proaspata sau afumata, taiata in cuburi mici cu lama unui cutit ascutit Peste amestec pui 1 lingura cu bulion, sare si piper macinat.
  3. Varza o pui in apa rece si o lasi 1 ora, apoi o desfaci in foi si faci sarmale din amestecul bine framantat cu mana.
  4. Toci 300 gr de slanina de porc si ungi cu ea peretii unei oale de pamant sau de tuci. La fundul oalei pui soriciul taiat fasii subtiri, pui deasupra varza acra tocata si pui sarmalele. Printre randurile de sarmale pui bucati de slanina si sorici cat iti place. Peste sarmale pui varza tocata, acoperi cu apa calda si
    fierbi la foc mic doua ceasuri. Scazi pe vatra focului sau in cuptor, cu 1 lingura cu bulion de rosii pus peste sarmale odata cu apa calda.
  5. Servesti cu mamaliga calda si smantana deasupra. Este bun un vin rosu sau rose.

Recomandari

Mancaruri