Rulouri de curcan cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulourile de curcan cu ciuperci este reteta perfecta pentru o masa in familie alaturi de cei dragi, cand doriti sa ii surprindeti cu un preparat desavarsit.

Ingrediente

    • 1 piept de curcan
    • 500 ml lapte
    • 3 rosii
    • 100 gr smantana
    • 3 catei de usturoi
    • ulei
    • 300 gr ciuperci
    • 1 ceapa
    • 2 oua
    • 50 gr cascaval
    • 2 linguri parmezan
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste in ulei incins. Cand ceapa devine translucida se adauga ciupercile, curatate si feliate, si se lasa sa se caleasca pana cand zeama scade, moment in care se adauga usturoiul pisat, sare si piper, dupa gust.
  2. Se taie pieptul de curcan ion doua, apoi fiecare bucata se desface  pe mijloc, in asa fel incat sa se obtine din fiecare bucata satec o foaie de carne. Se pune folie de plastic peste feliile de carne si se bate cu ciocanul de snitele ca sa se fragezeasca si sa se intinda bine.
  3. Peste fiecare foaie de carne se pun cateva linguri de ciuperci, se presara o lingura de parmezan, apoi se ruleaza bucata de carne care se leaga cu ata sau se fixeaza cu o scobitoare.
  4. Se unge cu putin ulei un vas termorezistent, se pun rulourile, se toarna lapte peste ele si se baga la cuptor  40 de minute, pana cand scade sosul, intorcand din cand in cand rulourile, ca se se rumeneasca uniform.
  5. Se dau 3 rosii pe razatoare, iar pasta obtinuta se pune peste rulourile de curcan. Se bat ouale cu smantana si se toarna in tava peste sos, se presara cascaval ras si se baga tava iarasi in cuptor 20 de minute.

Recomandari

Mancaruri