Rizzotto cu pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rizzotto cu pui este o mancare gustoasa si satioasa pe care o puteti prepara si de post.

Ingrediente

    • orez
    • morcov
    • patrunjel radacina
    • ceapa
    • ardei
    • ulei
    • apa

    PENTRU SOS:

    • 1,5 lingura bulion
    • 200 ml apa
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pregateste orezul ca pentru pilaf: la o cana de orez se pun 2 cani de apa. Se pune orezul cu apa intr-o oala, peste care se pune o ceapa intreaga, un morcov un patrunjel, ardeiul taiat in 4 bucati, ulei si delikat dupa gust. Se baga la cuptor, iar cand e aproape gata se toarna peste sosul (se amesteca apa cu bulionul si sarea/delikatul). Se va omogeniza prin rasucire si se va mai da la cuptor pentru 10 minute.
  2. Separat se va face friptura de pui (pulpe). (Pt. a iesi mai gustos, se pot fiebe pulpele inainte, iar in zeama se poate prepara orezul, iar apoi pulpele pot fi prajite).
  3. In momentul servirii se asaza pe farfurie rizzotto, alaturi friptura de pui si se rade cascaval pe deasupra

Recomandari

Mancaruri