Rata cu sos de ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rata cu sos de ciuperci este un preparat vanatoresc, unic prin aroma si delicatetea lui.

Ingrediente

    • 1 rata
    • 200 gr ciuperci
    • 2 linguri cu unt
    • sare
    • piper boabe
    • 175 vin alb
    • verdeata tocata
    • 100 gr slanina afumata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Pregatesti rata cu o zi inainte, o lasi taiata bucati, cu putina sare, la rece si o stropesti cu unt topit cand o pui in tava de friptura. O acoperi cu 1 cana de apa calda in amestec cu 1 paharel cu vin alb, adaugi putin piper, acoperi rata cu felii de slanina si introduci tava in cuptor la foc mic, pentru o ora. Se frige cu tava acoperita.
  2. Separat speli ciupercile si le tai felii subtiri, le pui intr-o cratita emailata cu 1 lingura de unt si putina sare si le lasi sa scada. Cand nu mai au sos, rastorni ciupercile in tava cu friptura si le lasi sa fiarba impreuna 15 minute. Adaugi verdeata tocata marunt, cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor.
  3. Friptura o servesti fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci. Cu paine feliata si un pahar de  vin Merlot.

Recomandari

Mancaruri