Rata cu ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rata cu ceapa este un preparat delicios, apetisant, ideal de preparat la mesele alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 1 rata
    • 1/2 lingurita zahar
    • 200 ml vin alb
    • 200 gr arpagic
    • 75 gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata rata, se spala, apoi se frige in cuptor, intr-o cratita cu unt si 200 ml vin alb. Se acopera cratita cu un capac, iar din cand in cand se mai stropeste rata cu sosul din tava.
  2. Arpagicul curatat se fierbe in apa cu sare 20 de minute, apoi se rumeneste in 25 gr unt, se presara zahrul si se baga la cuptor sa se caramelizeze putin.
  3. Rata cand este gata se asaza pe o farfurie intinsa, mare, asezand de jur imprejur bucatile de arpagic caramelizate.

Recomandari

Mancaruri