Rasol garni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rasol garni este o mancare satioasa si foarte sanatoasa, perfecta in zilele geroase de iarna.

Ingrediente

    • 1 rasol de vitel sau de vita mare
    • 2 carnati de casa
    • legume
    • 1 varza dulce sau murata
    • 100 gr costita afumata
    • sare
    • unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

  1. Cureti rasolul de pielite si de oasele mici,apoi  il pui sa fiarba in apa rece. Cand da in clocot arunci apa, speli oala, speli carnea cu atentie si pui din nou la foc carnea cu apa rece.
  2. Fierbi la foc domol cu vasul descoperit 1 ora, cureti, speli si tai in felii mari: 2 morcovi, 2 cartofi, 1/2 telina, 1 ceapa, 1 sfecla alba si lasi sa fiarba inca 45 de minute.
  3. Scoti legumele, le scurgi, le tai felii mici, le stropesti cu unt si le servesti impreuna cu felii mici de carne rasol copiilor. Folosesti doar jumatate din carnea rasol.
  4. Varza, spalata si taiata sferturi o pui sa fiarba in apa calda cu cei 2 carnati de casa si costita felii. Fierbi la foc mic 1 ora, scoti varza si o racesti, apoi o toci fideluta, o asezi intr-un castron.
  5. Restul de carne rasol il tai felii mari, asezi in mijlocul unui platou, inconjori cu varza tocata, felii de costita si felii de carnat.
  6. Servesti fierbinte, cu felii de costita si felii de carnat, cu paine proaspata si vin alb sau rose.

Recomandari

Mancaruri