Pui umplut- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aces pui umplutnu este doar gustos, dar este foarte aromat si usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 pui mare de 2 kg
    • 1 pui mic de 1 kg
    • 2 oua
    • 30 gr untura
    • piper macinat
    • 3 cepe
    • 175 ml vin alb dulce
    • 25 gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se scot maruntaiele de la ambii pui iar cel mic se dezoseaza. Oasele se pun la fiert in apa rece. Se toaca maruntaiele de la ambii pui si carnea curatata de pe oase.
  2. Se taie foarte marunt ceapa si se caleste in untura pana cand se inmoaie, se adauga carnea tocata si vinul, apoi se fierbe inabusit pana se fragezeste carnea. Se pune sa se raceasca, se adauga ouale, sarea si piperul si se amesteca bine.
  3. Se umple puiul cu aceasta compozitie (inclusiv pe sub piele) si se coase, apoi se asaza intr-o tava unsa generos cu unt. Se unge si puiul cu untura (sau cu unt) si se da la cuptor. Cand puiul s-a rumenit putin, se toarna in tava supa fierbinte. Se tine tava acoperita in cuptor, aproximativ 1 ora, stropind frecvent puiul cu zeama, ca sa nu se arda.
  4. Se ia capacul, se potriveste de sare si piper si se mai lasa cam 10 minute in cuptor, sa se rumeneasca frumos. Se serveste cu garnitura de legume fierte sau la cuptor, cu unt si verdeata pe deasupra.

Recomandari

Mancaruri