Pui picant cu bere cartofi si ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pui picant cu bere cartofi si ceapa este ideal pentru o cina in familie. Aroma delicata a berii in combinatie cu gustul puiului, ofera o alta idee asupra prepararii carnii de pui.

Ingrediente

    • 330 ml bere bruna
    • 200 gr ceapa (bucati mici)
    • 5 linguri ulei de masline
    • o lingurita boia dulce/picant
    • 400 gr cartofi
    • piper macinat
    • 1 ardei chilli rosu
    • 1 pui de 1 kg
    • 12 buc rosii cherry
    • 2 crengute de rozmarin
    • 4 frunze de salvie
    • 50 gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si untul la incalzit. apoi se adauga crengutele de rozmarin si frunzele de salvie, rumenindu-le usor. Se adauga ardeiul chilli curatat de seminte si tocat marunt, si puiul desfacut de-a lungul pieptului. Puiul se asaza pe partea fara pilele si se rumeneste usor pe ambele parti, apoi se adauga ceapa curatat dar lasata intreaga.
  2. Dupa 10 minute se adauga jumatate din cantitatea de bere, putina sare si cartofii curatati si taiati cubulete. Se adauga boiaua de ardei si se lasa sa fiarba impreuna, adaugand treptat si restul de bere.
  3. Se mai toaca marunt o crenguta de rozmarin, se amesteca cu putin piper macinat si se adauga in mancare. Cu 10 minute inainte de a fi gata mancarea se adauga rosiile cherry taiate sferturi, apoi mancarea se mai da in maxim 2 clocote, dupa care se poate servi.

Recomandari

Mancaruri