Pui cu varza si seminte de marar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu varza si seminte de marar este o mancare delicata de vara, aromata si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 2 piepti de pui
    • 1 varza dulce mica
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • 200 gr iaurt
    • 1 lingurita seminte de marar
    • 1 legatura marar verde
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 5 linguri ulei
    • 50 ml vin alb
    • boia de ardei iute si dulce
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 90 minute

  1. Speli pieptul de pui si ungi fiecare bucata cu 1 lingura de ulei. Ca sa se patrunda mai repede, poti sa crestezi carnea din loc in loc. Presari boia, piper si sare si introduci pieptul de pui in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 40-45 de minute.
  2. Cureti varza de cotoare si de nervurile mai groase. Decojesti morcovul si ceapa. Tai varza fideluta sau o razi. Toci marunt ceapa, iar morcovul il razi fin.
  3. Calesti varza in uleiul ramas, impreuna cu morcovul si ceapa, apoi stingi cu apa si presari semintele de marar, care ii vor da o aroma speciala. Continui fierberea la foc mediu, pana cand se inmoaie, apoi adaugi boiaua, vinul, pasta de tomate, sare si piper dupa gust.
  4. La sfarsit, pui mararul fin tocat si iaurtul si amesteci. Servesti varza impreuna cu pieptul de pasare.

Recomandari

Mancaruri