Pui cu sos tomat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu sos tomat este o mancare de vara, la care puteti servi si o salata asezonata.

Ingrediente

    • 1 pui mare
    • 200 ml suc de rosii (sau 3-4 rosii bine coapte)
    • 3-4 catei de usturoi
    • 3 linguri cu untdelemn
    • 1 telina tocata
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati puiul de pene si fulgi, treceti-l prin flacara mare ca sa se arda puful, frecati cu malai pe toata suprafata ca sa se curete carnea, apoi goliti puiul. Spalati pasarea si aruncati matele. Pastrati maruntaiele, apoi sarati pe dinauntru si lasati sa stea asa 15 minute. Spalati din nou, curatati de plamani.
  2. Transati puiul in bucati, rumeniti bucatile de carne in ulei. Treceti bucatile de carne si maruntaiele intr-o cratita mai larga, puneti deasupra uleiul in care s-au prajit. Adaugati o telina curatata si tocata felii si usturoiul taiat bucati.
  3. Acoperiti carnea cu o cana cu apa calda, lasati sa fiarba acoperit 1/4 ora, puneti sucul de rosii la fiert, sare si piper.
  4. Cand carnea se poate consuma, stingeti focul, treceti carnea pe farfuriile de serviciu, acoperiti cu sosul tomat.
  5. Serviti cu legume fierte si salata de sezon. Este potrivit vinul alb.
    Observatii: capul si ghearele puiului se strang in punga si se pastreaza pentru obtinerea aspicului.

Recomandari

Mancaruri