Pui cu sos alb-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu sos alb este un preparat foarte aromat si gustos, fiind mult mai bun daca este servit a doua zi cand s-au imbinat aromele

Ingrediente

    • 1 pui intreg
    • 1 lingura faina
    • 2 linguri smantana
    • 100 gr branza telemea
    • cimbru
    • piper macinat
    • 150 ml vin alb
    • 200 ml lapte
    • 3 linguri ulei de masline
    • busuioc
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Sareaza si pipereaza puiul portionat si  prajeste-l in ulei de masline. Stinge cu vin alb si lasa sa fiarba pana ce se evapora vinul, apoi scoate puiul si pune-l la loc cald.
  2. In tigaia unde ai prajit puiul, adauga faina dizolvata in lapte si condimenteaza dupa gust si adauga cimbrul si busuiocul.
  3. Adauga smantana si lasa sa dea intr-un clocot. Adauga bucatile de pui prajit, lasa cateva minute pe foc.
  4. Puiul cu sos alb  se serve?te cat e cald, cu branza telemea rasa si ardei iute.

Recomandari

Mancaruri