Pui cu smantana-moldovenesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu smnatana se incadreaza in acele reteta care sunt mult mai gustoase daca sunt servite reci.

Ingrediente

    • 1 pui mare
    • 1 lingura unt
    • verdeata
    • 500 gr smantana
    • 1 ceapa
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata puiul, se spala si se taie in bucati care se pun intr-o cratita  cu unt, pe foc mic, sa se inabuse bine impreuna cu ceapa tocata, acoperind vasul cu un capac, apoi se toarna cate putina apa si se lasa sa fiarba.
  2. Cand  carnea este gata fiarta si apa este scazuta, se toarna smantana in care se amesteca o lingurita de faina si sare. Se mai fierb 3-4 clocote si se presara  patrunjel evrde tocat marunt.
  3. Cand mancarea este gata se serveste cu mamaliguta.

Recomandari

Papricas de pui cu smantana

Papricasul de pui cu smantana este o mancare foarte gustoasa, indragita atat ce copii cat si de adulti pentru gustul aromat.

30 min
4 servings

Pui cu smantana

Puiul cu smantana este preparatul perfect in zilele cand doriti sa mancati ceva satios si foarte aromat.

30 min
4 servings

Piept de pui cu fructe

Cand sunteti satui de clasicele preparate din piept de pui, puteti incerca pieptul de pui cu fructe.Gustul dulce-picant va fi cu siguranta o desfatare pentru totii invitatii.

30 min
4 servings

Pui cu mazare

Mancarea de pui cu mazare este delicioasa si satioasa, cu putine calorii. Bogata in proteine, glucide, vitamine si saruri minerale, mai ales substante azotoase, mazarea este o leguma ieftina si usor de gatit.

30 min
4 servings

Pulpe de pui cu tocana de legume si laste

Pulpele de pui cu tocana de legume si laste este un preparat ardelenesc aromat, gustos si foarta satios.

30 min
4 servings

Mancaruri