Pui cu cus-cus

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de pui cu cus-suc este o reteta cu specific turcesc. Pentru un gust deosebit se poate adauga praf de ghimbir si turmenic.

Ingrediente

    • 1 pui mare (sau 6-7 copanele)
    • 150 gr cus-cus
    • 100 gr unt
    • 1 ardei gras rosu
    • 100 gr masline verzi
    • 100 ml supa clara de pui
    • cimbru uscat
    • 1 crenguta de rozmarin
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se portioneaza puiul si se rumeneste in unt, pe toate partile, apoi se scoate deoparte  si se pastreaza cald.
  2. In uleiul in care s-a calit puiul se caleste usor ardeiul taiat cubulete, peste care se adauga cus-cusul. Se toarna supa de pui, se condimenteaza, dupa gust, cu cimbru uscat, sare si piper, apoi se acopera vasul cu un capac. Se lasa 15 minute dupa care, cu o furculita se desface cus-cusul.
  3. Se adauga bucatile de carne de pui deasupra, se pune crenguta de rozmarin si maslinele, apoi se baga in cuptor pentru 15 minute.
  4. Preparatul se poate servi atat cald cat si rece.

Recomandari

Mancaruri