Pleurotus cu vin si smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pleurotus cu vin si smantana este o mancare de toamna foarte apetisanta si gustoasa, pe care o puteti servi cu paine de casa aburinda.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci pleurotus
    • 100 ml ulei
    • 2 rosii
    • 3 linguri smantana
    • 100 ml vin alb
    • 10 fire ceapa verde
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ciupercile sub jet de apa rece, apoi se taie feliute. Se curata ceapa, se toaca marunt, apoi se caleste impreuna cu ciupercile in ulei incins. Se acopera oala cu capac si se lasa sa se inmoaie in zeama lor, la foc mic.
  2. Rosiile se spala, se oparesc in apa clocotita, apoi se decojesc, se taie felii care se pun in oala peste ciuperci impreuna cu patrunjelul verde tocat marunt, adaugand sare si piper, dupa gust. Se  toarna vinul in oala, apoi se baga la cuptor pentru 20 de minute.
  3. La final, se adauga smantana, apoi servesti mancarea cu patrunjel verde presarat deasupra.

Recomandari

Mancaruri