Pirosti cu spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pirostile cu spanac sut un preparat moldovenesc care este foarte sanatos si plin de vitamine. Macar de 2-3 ori pe an merita sa preparam delicioasele pirosti cu spanac.

Ingrediente

    • 300 gr aluat de taitei
    • 2 oua
    • sos de rosii
    • 500 gr spanac
    • 100 gr cascaval ras
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se spala bine spanacul in 3-4 ape si se pune intr-o oala cu 2 litri de apa si sare, a fiarba. Cand este fiert, se scurge si  se paseaza pana devine piure. Se adauga un  galbenus de ou fiert si se amesteca bine in spanac. Se mai adauga si un galbenus de ou crud, cascaval ras pe razatoarea marunta, sare si piper, dupa gust. Spanacul trebuie sa fie foarte bine scurs de apa.
  2. Din aluatul de taitei se intind 2 foi subtiri, cam de aceeasi marime. Pe prima foaie, se pun gramajoare de spanac, la distanta una de alta pana se umple foaia. A doua foaie se asaza peste prima si se taie cu ruleta printre umpluturi.
  3. Se pune apa la fiert si, cand clocoteste, se pun pirostile sa fiarba incet. Se scurg, se asaza intr-un vas uns cu unt, se toarna peste ele sos de rosii, se presara cascaval ras si se introduce vasul la cuptor, dupa ce se stropesc cu unt.
  4. Cand s-au rumenit, se scoate tava din cuptor, si se poate servi.

Recomandari

Mancaruri