Peste cu masline-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestele cu masline este o mancare foarte gustoasa si aromata, pe care o puteti servi atat la pranz cat si la cina.

Ingrediente

    • 1 crap mare sau mai multi carasi
    • 2 linguri cu faina
    • 150 ml ulei
    • 20 de masline fara samburi
    • 1 ceapa mare
    • verdeata tocata
    • 1 foaie de dafin
    • sare
    • piper macinat si boabe
    • bulion

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti pestele de solzi, le scoti capetele si aripile si ii golesti de intestine. Daca au icre, pe acestea le strangi intr-o ceasca, le dai sare si le pui la rece. Le gatesti ca salata - aperitiv.
  2. Tai pestele felii maricele si-l freci cu sare si piper macinat. il lasi asa 15 minute cat pregatesti
    restul ingredientelor.
  3. Cureti ceapa, o toci si o pui cu 2 linguri de ulei pe foc moale. Cand devine sticloasa ii pui foaia de dafin, sare, piper boabe si stingi cu bulion desfacut in apa rece. Lasi sa fiarba incet. Scoti samburii maslinelor, pe acestea le clocotesti 10 minute si le scurgi in strecuratoare, apoi le pui in sos.
  4. Prajesti pestele pe care l-ai trecut prin faina si-l pui in sosul cu masline. E gata dupa 20 minute Completezi sosul cu apa calda daca acesta nu acopera bine pestele. Scazi mancarea pe foc mic sau in cuptor, o lasi sa se raceasca si o servesti cu verdeata tocata deasupra, cu paine proaspata si vin alb sec.

Recomandari

Mancaruri