Pastrav cu sos de primavara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastravul cu sos de primavara este un preparat pe cat de usor de preparat pe atat de gustos si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 4 buc pastrav
    • 2 linguri ulei de masline

    PENTRU SOS:

    • 4 lamai
    • 3 ardei grasi rosii
    • 5 linguri ulei de masline
    • 5 rosii
    • 3 catei de usturoi
    • 1 castravete mare
    • 3 ardei iuti
    • 3 legaturi patrunjel verde
    • 3 legaturi marar verde
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Ardeii grasi, rosiile si castravetii se taie cubulete, verdeata  se toaca marunt. Ardeii iuti se curata de seminte si se maruntesc, iar cateii de usturoi se zdrobesc.
  2. Pastravul se unge cu ulei si se introduce la cuptor (sau gratar) la foc moderat  timp de 15-18 minute.
  3. Intre timp, se amesteca ingredientele pentru sos si compozitia se pune la rece.
  4. Dupa frigere, pestele se sectioneaza pe mijloc si se scoate coloana vertebrala impreuna cu oasele. In acel loc se pune salsa. Se decoreaza cu verdeturi si se serveste.

Recomandari

Mancaruri