Orez cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Orezul cu ciuperci trebuie sa il incercati deoarece este foarte gustos si aromat, fiind la fel de gustos atat cald cat si rece.

Ingrediente

    • 250 gr orez
    • 2 cepe
    • 4 linguri cu ulei
    • 1 l supa de zarzavat sau apa calda
    • piper boabe
    • 300 gr ciuperci
    • 2 linguri cu patrunjel verde tocat
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 persoane

  1. Se alege orezul bob cu bob, se spala in 2-3 ape, se lasa in apa rece.
  2. Se curata ceapa, se spala, se taie in forma de pestisori si se caleste 5 minute in 2 linguri cu ulei. Se adauga orezul, se amesteca usor, se toarna putina supa si se amesteca mereu ca sa nu se prinda de cratita. Se continua sa se amestece in orez pana cand acesta inghite 500 ml supa sau apa. Se toarna restul de lichid, se sareaza, se pun boabe de piper, se lasa focul mic, se asaza cratita pe o tabla si se fierbe 15 minute.
  3. Se adauga ciupercile calite in ulei, intregi sau taiate si se lasa 30 de minute sa se amestece gustul si aromele, apoi se acopera cu patrunjel tocat fin, se serveste ca felul II, cu salata de sezon sau cu muraturi, cu/fara paine.

Recomandari

Mancaruri