Musaca macelareasca de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua macelareasca de cartofi este un preparat traditional ardelenesc, pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 300 gr carne de porc
    • 200 gr carne de miel
    • 200 ml supa de carne
    • 150 gr bulion
    • 150 ml ulei
    • 150 ml vin alb
    • 150 gr smantana
    • 2 kg cartofi
    • 500 gr carne de vitel
    • 4 rosii mari
    • 2 cepe
    • 2 oua
    • 2 linguri pesmet
    • 1 lingura zahar
    • piper macinat
    • cimbru
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata cartofii, se taie felii rotunde si potrivit de groase si se prajesc putin pe ambele parti in ulei.
  2. Toata carnea se toaca si se amesteca cu morcovul ras. Ceapa se toaca si se pune la prajit. Cand s-a rumenit, se adauga si carnea sa se prajeasca putin, amestecand des. Se inabusa cu apa calda si se lasa sa fiarba mocnit. Dupa  30 de minute, se ia de pe foc si se lasa la racit.
  3. Se unge o cratita cu grasime, se tapeteaza cu pesmet, se asaza un strat de felii de cartofi. Carnea racita se amesteca cu ou, smantana, sare, piper si cimbru.
  4. Se asaza un strat de carne peste cartofi si apoi se alterneaza straturile in asa fel incat ultimul strat sa fie de cartofi. Se taie rosiile in felii groase si se asaza peste musaca. Se toarna supa si vinul in care s-a dizolvat zaharul.
  5. Se pune musacaua la cuptor, la foc mic, cel putin 30 de minute.

Recomandari

Mancaruri