Musaca de conopida cu carnaciori

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musaca de conopida cu carnaciori este o mancare delicioasa si racoritoare, perfecta mai ales in zilele caniculare de vara cand o puteti servi rece.

Ingrediente

    • 1 conopida mare
    • 400 gr carnaciori
    • 3 cepe mijlocii
    • 3-4 rosii
    • 2 legaturi cu patrunjel frunze
    • sare
    • piper
    • 150 ml ulei
    • 175 ml lapte nefiert
    • 1 ou

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Pregatesti conopida, o speli, o tii in apa cu sare, o limpezesti, o desfaci buchete si o fierbi in apa care clocoteste. Dupa 15 minute o scurgi si o lasi deoparte.
  2. Speli carnaciorii cu apa calda, ii tai felii groase de 1-2 cm, ii prajesti 1-2 minute in ulei, ii scoti din cratita si calesti cepele taiate pestisori.
  3. Scurgi uleiul in care s-au prajit carnatii si cepele intr-o forma de sticla sau o tava de friptura mijlocie, asezi un strat de conopida, pui deasupra carnaciorii, apoi rosiile decojite si taiate felii subtiri, patrunjelul tocat si ceapa calita. Sarezi si piperezi, acoperi cu restul de conopida.
  4. Peste musaca rastorni un amestec de ou batut, lapte dulce si putina sare, pui forma in cuptorul fierbinte pentru 30 de minute.
  5. Lasi sa se raceasca 15 minute, tai musacaua felii, o servesti cu paine de casa si vin rosu.

Recomandari

Mancaruri