Morun sau nisetru pescaresc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Morunul sau nisetrul pescaresc este un preparat autentic pescaresc, aromat si foarte satios.

Ingrediente

    • 1,5 kg morun sau nisetru fara cap
    • 150 ml ulei
    • 200 gr ardei gras
    • 400 gr rosi proaspete
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 50 gr pasta de tomate
    • 1 capatana usturoi
    • cimbru
    • piper macinat
    • 100 ml vin alb
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii. Rosiile se spala, se oparesc, se curata de coaja si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml de apa, iar usturoiul si patrunjelul vrede se toaca marunt.
  2. Bucatile de peste se asaza intr-o tava cu 100 ml de ulei, usturoi, cimbru, piper si se introduc la cuptor sa se friga. 
  3. Se adauga ardeiul gras, pasta de tomate, rosiile, 50 ml de ulei si se mai baga in cuptor pentru inca 30 de minute, adaugand spre sfarsitul fierberii vinul.
  4. Morunul sau nisetrul pescaresc se serveste cald sau rece cu patrunjel verde deasupra.

Recomandari

Mancaruri