Mix vienez de vita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mixul vienez de vita este un preparat delicios, satios si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 kg rasol de vita fara os
    • nucsoara
    • 2 foi de salvie
    • piper negru macinat
    • piper alv macinat
    • 1 telina
    • 1 legatura patrunjel  verde
    • 150 gr unt
    • 50 ml vin dulce
    • sare
    • 4 morcovi
    • 7 cartofi
    • 3 linguri ulei de masline

Instructiuni de preparare

  1. Se taie bucata de rsol in bucati potrivite, astfel incat sa se patrunda bine, si se condimenteaza cu sare , piper si salvie. Se stropeste cu vin si putina apa si se lasa sa fiarba la foc mediu.
    Separat, se spala legumele, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
  2. Se topeste putin unt si se calesc radacinoasele. Se adauga putina sare, si, dupa ce s-au inmuiat se dau deoparte.
  3. Separat, se prepara sosul. Se topeste restul de unt, se adauga faina cernuta si se stinge cu vinul si cu apa. Se aduaga nucsoara si, dupa ce  carnea s-a patruns, se acopera cu sosul. Cartofii se trec prin unt si impreuna cu legumele sotate se servesc decorate cu patrunjel verde.

Recomandari

Mancaruri