Mazare scazuta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mazarea scazuta trebuie sa o incercati pentru ca este o combinatie placuta de gusturi dulci si iuti, numai bune pentru masa de pranz.

Ingrediente

    • 1 kg mazare
    • 70 ml ulei
    • 1 lingurita zahar
    • 2 cepe
    • 30 gr unt
    • boia de ardei iute
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ceapa, se toaca marunt, se caleste in ulei incins.
  2. Mazarea se curata si se spala, se adauga in tigaia cu ceapa, impreuna cu un varf de lingurita de zahar, o lingurita de sare si boia, dupa gust. Se toarna o cana de apa calduta si se lasa sa se inabuse, la foc moale.
  3. Din cand in cand, daca zeama scade prea mult, se completeaza cu cate putina apa calduta. Se amesteca mereu, sa nu se lipeasca.
  4. Atunci cand mazarea e fiarta, se adauga untul si se lasa, tot la foc mic, pana ce sosul scade aproape complet.

Recomandari

Mancaruri