Mancare de pui cu tarhon si rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de pui cu tarhon si rosii este un preparat pe cat de simplu pe atat de aromat si de gustos.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 3 cepe
    • 7 rosii
    • boabe de piper
    • 1 lingurita tarhon
    • 1 lingurita faina
    • 1 foaie de dafin
    • 2 legaturi de patrunjel
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare, iar dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama nu se arunca) si se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un castron si se caleste ceapa tocata in acelasi ulei.
  2. Cand ceapa s-a aurit, se pun si rosiile oparite, decojite si taiate marunt. Se adauga o cana din zeama in care a fiert puiul, o lingurita de faina, tarhonul, foaia de dafin, boabele de piper, amestecand mereu pana se leaga.
  3. Se introduc bucatile de carne in sosul format, se mai toarna si 2 cani din zeama de pui si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Cand e gata, se presara patrunjelul taiat fin si se serveste cu garnitura de cartofi

Recomandari

Mancaruri