Mancare de morcovi cu perisoare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de morcovi cu perisoare este o mancare usoara, gustoasa si pe placul tuturor, inclusiv al copiilor.

Ingrediente

    • 500 gr morcovi mici, dulci
    • 50 ml ulei
    • cimbru verde
    • 2 cepe
    • 1 capatana de usturoi
    • boia de ardei
    • sare
    • piper macinat

    PENTRU PERISOARE:

    • 1 legatura patrunjel verde
    • 500 gr carne tocata de curcan
    • 1 ou
    • 100 gr miez de paine/pesmet
    • 3 cepe

Instructiuni de preparare

  1. Se curata morcovii, se spala, apoi se pun la fiert in apa cu sare. separat, se curata ceapa, usturoiul,  care se spala si se toaca amrunt. Dupa ce au fiert morcovii se scurg de apa si se dau deoparte. Se caleste ceapa si usturoiul, se adauga morcovii, apoi se stropeste cu putina apa calduta ca sa nu se lipeasca.
  2. Se amesteca carnea tocata cu paine inmuiata si stoarsa, cu verdeata si ceapa tocata marunt, se condimenteaza cu sare si piper, adaugand la final oul batut putin. Se framanta compozitia din care se modeleaza perisoare. Se fierb perisoarele in apa cu sare, apoi se scurg cu spumiera si se pun in soteul de morcovi.
  3. Se presara totul cu putina boia de ardei si se introduce cratita la cuptor, pentru 10-15 minute. Mancarea se serveste  calda sau rece, presarata cu cimbru verde tocat fin.

Recomandari

Mancaruri