Mancare de andive cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de andive cu legume este o mancare pe cat de pompos suna pe atat este de sanatoasa. Servita la orice ora mancarea de andive cu legume este satioasa si scazuta in calorii.

Ingrediente

    • 500 gr andive
    • 3 fire praz
    • 500 ml lapte proaspat
    • 1  lingurita zahar
    • 3 cartofi
    • 2 linguri smantana
    • unt
    • cimbru
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata andivele de frunzele vestede si se taie rondele subtiri. Se curata prazul de prima foaie ( se foloseste numai partea alba de la praz), apoi se taie rondele foarte subtiri si se pun inpreuna cu rondelele de andive intr-o cratita cu o lingura de unt sa se inmoaie si sa se rumeneasca usor.
  2. Se adauga rondele de cartofi, sare, cimbru, putin piper, zaharul si laptele clocotit. Se lasa sa fiarba descoperit, pe foc mic. Nu trebuie sa fiarba in clocote mari.
  3. Cand legumele sunt fierte si laptele a scazut, se toarna smantana si se servesc.
  4. Se pot fierbe si la cuptor. Daca se pune mai mult lapte se poate servi si ca supa.

Recomandari

Mancaruri