Macrou cuibarit in mamaliga

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acesta reteta taraneasca este foarte buna pentru cei mai mofturosi care refuza pestele in mod obisnuit. Macroul cuuibarit in mamaliga este o reteta universal valabila si pentru aceia dintre dvs care tineti regim sau sunteti la dieta

Ingrediente

    • 4 buc de macrou
    • zeama de la o lamaie
    • o capatana de usturoi
    • 2 lingurite de ulei de masline
    • sare

    PENTRU MAMALIGA:

    • 1,5 litru apa
    • sare
    • 2 kg de faina de porumb cernuta(malai)

Instructiuni de preparare

  1. Tai capul pestilor,aripioarele si coada,apoi cureti pestii de maruntaie si ii speli bine sub jet de apa rece. Pui pestii la fiert,la foc mediu, in apa cu putina sare si ii lasi sa fiarba pana incepe sa crape pielea. II scoti pe un platou si ii cureti de piele cat sunt inca fierbinti.
  2. Cu dosul cutitului, le scoti toate oscioarele pana ce ramane carnea curata si o pui intr-un vas curat, mai adanc.
  3. Separat, cureti usturoiul si il pisezi,apoi il freci cu o lingura de lemn impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie si putina sare .Amesteci bine si adaugi amestecul peste carnea de peste. Amesteci totul foarte bine si lasi deoparte.
  4. Prepari mamaliga punand pe foc o cratita  cu apa si putina sare. Cand apa incepe sa fiarba incepi sa adaugi cate putin in ploaie faina de porumb amestecand continuu cu facaletul, pentru a nu face cocoloase. Ai grija ca mamaliga sa nu fie tare. Ea trebuie sa poate fi modelata.
  5. Cand mamaliga capata consistenta dorita o rastorni pe o placa de lemn facand in mijloc o gaura in care pui amestecul de carne de peste, si acoperi tot cu mamaliga(ca un bulz).
  6. Acoperi mamaliga cu un servet si lasi sa se racoreasca 20 minute inainte de a servi pentru ca aromele sa se imbie armonios.

Recomandari

Mancaruri