Macaroane in straturi cu maruntaie de pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Macaroanele in straturi cu maruntaie de pui sunt delicioase si se poate folosi si carne de pui fiarta pentru o mancare dietetica.

Ingrediente

    • 500 gr macaroane
    • 500 gr maruntaie de pui (ficatei, pipote, inimi)
    • 200 ml sos alb
    • 200 ml supa
    • 3 galbenusuri
    • 3-4 linguri cu parmezan ras
    • sare
    • piper macinat
    • 2 linguri cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Puneti la fiert macaroanele in apa care clocoteste, faceti focul mic si lasati sa fiarba 20 minute. Stingeti focul, acoperiti vasul pentru 1/2 ora.
  2. Curatati cu atentie - de pielite si vene maruntaiele de pui, spalati-le si rumeniti-le in unt. Lasati in tigaie si turnati peste ele  sosul alb obtinut din: 2 linguri cu unt, 3 linguri cu faina, 2 cani de supa sau apa calda, sare, intr-un vas mic emailat, adaugati galbenusurile, amestecati energic pentru a le incorpora. Sarati si piperati si pastrati untul in care s-au rumenit.
  3. Spalati cu apa rece sau calduta macaroanele, lasati sa se scurga in sita. Ungeti cu untul ramas de la prajirea maruntaielor fundul si peretii unei tavi inalte. Presarati parmezan peste suprafata unsa cu unt, puneti un strat de macaroane, acoperiti cu maruntaie, sarati si piperati usor, puneti alt strat de macaroane si deasupra lor - restul de maruntaie.
  4. Puneti supa in tava, presarati restul de parmezan si puneti tava in cuptor pentru 40 min. Taiati budinca felii groase, serviti cu vin alb.

Recomandari

Mancaruri