Legume cu sos bechamel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Legumele cu sos bechamel se pot servi atat calde cat si reci, fiind un preparat aromat, delicios si usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 conopida mica
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • 3 dovlecei/zucchini
    • 1 pastarnac
    • 1 radacina de patrunjel
    • unt pentru tapetat
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 100 gr unt
    • 50 ml lapte
    • 3 linguri cu faina
    • 300 gr cascaval

Instructiuni de preparare

  1. Spala conopida si desfa-o in buchetele.Curata radacinoasele si pune-le la fiert in apa rece cu sare. cand acestea sunt fierte pe jumatate, adauga conopida,  mai lasa totul inca un minut, apoi scurge-le intr-o strecuratoare.
  2. Pentru sos, pune untul in cratita, la foc mic. Cand incepe sa se topeasca, adauga faina si amesteca energic ca sa nu ramana cocoloase. Adauga laptele, amestecand continuu cu telul. Cand sosul incepe sa se ingroase, adauga cascavalul, amesteca iarasi energic, apoi ia vasul de pe foc.
  3. Rade de coaja dovleceii si taie-i bucati mari. Taie la fel radacinoasele fierte si ceapa. Tapeteaza o tava termorezistenta cu unt, pune legumele, inclusiv buchetelele de conopida, apoi toarna sosul. Baga tava in cuptorul incins 15-20 de minute, la foc moderat, apoi scoate-o din cuptor, lasa cateva minute sa se racoreasca, dupa care poti servi.

Recomandari

Mancaruri