Iepure inabusit cu slanina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Iepurele inabusit cu slanina este o mancare vanatoreasca pe care trebuie sa o incercati deoarece este delcioasa.

Ingrediente

    • 1/2 iepure marinat (1-2 kg carne)
    • zarzavat de supa
    • 2 cepe
    • foi de dafin
    • sare
    • piper boabe
    • 2 linguri cu faina
    • 175 ml vin rosu
    • 2 linguri cu otet
    • 1 lingura cu zahar
    • 250 gr slanina impanata cu carne sau afumata
    • unt sau untura
    • 2 capatani de usturoi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Lasi o zi intreaga iepurele la marinat (in solutie de: apa, otet, mult usturoi curatat, sare, piper boabe), il scoti, il transezi, il stergi cu prosop curat si-l pui in tava mare cu 1 lingura de untura, zarzavat tocat marunt, ceapa taiata pestisori si 1 cana cu supa de zarzavat.
  2. Pui sare, boabe de piper si foi de dafin cand intorci carnea (dupa o ora de frigere). Tot acum pui vinul, otetul si zaharul. Mai lasi 1 ora la foc viu, apoi scoti friptura si o asezi pe platou. Scoti din tava zarzavatul, il treci prin sita, il amesteci cu sosul in care s-a facut, subtiezi cu supa in care ai desfacut faina si pui vasul sa stea pe foc mic 15 minute
  3. Tai slanina, o prajesti in tigaie fara grasime, o asezi langa carne si servesti portii combinate, cu sos deasupra si cu legume fierte. Cu salata si paine proaspata, langa vin rosu.

Recomandari

Mancaruri