Gratin cu rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de gratin cu rosii este delicioasa vara consumata rece. Aceasta reteta este si mai buna daca este preparata cu o zi inainte de a fi consumata, ea putand fi servita atat ca fel principal cat si ca aperitiv.

Ingrediente

    • 16 rosii cherry
    • 4-5 dovlecei tineri
    • 200 gr telemea de oi rasa
    • 3 oua
    • 100 gr cascaval
    • 50 gr unt
    • 2 linguri pesmet
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Speli dovleceii, apoi ii tai felii potrivit de subtiri pe care le presari cu sare si le lasi sa stea 10 minute intr-o strecuratoare pentru a se scurge de apa.
  2. Ungi un vas termorezistent cu unt, il tapetezi cu pesmet si asezi in straturi alternative felii de dovlecei si  telemea de oi rasa pana se termina toate ingredientele,ultimul strat trebuie sa fie de dovlecei.
  3. Pe marginea vasului asezi rosii cherry, torni ouale batute amestecate cu cascavalul ras, adaugi bucatelele de unt si bagi tava in cuptorul incins pentru 40 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Mancaruri