Ghiveci de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul de rosii nu este doarte gustos, dar are multe vitamie si se poate sevi chiar si rece.

Ingrediente

    • 500 gr ceapa (dupa dorinta)
    • 700 gr rosii
    • 500 gr ardei gras (nu gogosar)
    • 1 capatana usturoi
    • sare
    • piper
    • ulei pentru calit ceapa

Instructiuni de preparare

  1. Mai intii se taie ceapa pestisori, ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se taie in bucati. Se pune ulei intr-o tigaie in care se caleste ceapa, se adauga usturoiul si se caleste in continuare inca un minut dupa care se adauga ardeiul. Se caleste cateva minute si apoi se adauga rosiile taiate. Se lasa sa se dunstuiasca in continuare pana incepe sa clocoteasca. Atunci se reduce focul si se lasa sa se gateasca in continuare la foc mai mic, invartind din cand in cand.
  2. Mincarea este gata cand aproape tot lichidul s-a redus,si aceeasi consistenta ca zacusca. Acum se adauga sarea si piperul (daca se adauga mai devreme, dupa ce mancarea a scazut poate sa fie prea sarata sau prea piperata).
  3. Se poate pune acest ghiveci si in borcane pentru iarna (ca si zacusca).Se poate servi ca si aperitiv cu paine sau paine prajita data cu usturoi, dar daca este facut mai lichid, se poate servi ca si un fel de "salsa" peste fripturi.

Recomandari

Mancaruri