Ghiveci de legume-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul de legume este un preparat delicios de toamna, plin de vitamine, fiind de mare ajutor persoanelor care tin post.

Ingrediente

    • 2 vinete
    • 500 gr rosii
    • 5 linguri ulei
    • 2 dovlecei
    • 3 cepe
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata vinetele si dovleceii de coaja si taie-i in cubulete.Taie marunt ceapa si caleste-o in ulei incins pana devine sticloasa. Adauga cubuletele de vinete si de dovlecei, pune capacul la cratita si lasa sa se inabuse.
  2. Intre timp, decojeste rosiile, taie-le in cubulete si inabuse-le impreuna cu celelalte legume, potrivind gustul de sare si piper.
  3. Pune totul intr-un vas termorezistent , pe care apoi baga-l in cuptorul incins pentru 30 de minute, pana cand scade sosul.
  4. Cand este gata, se scoate din cuptor, lasa-l cateva minute sa se racoreasca, apoi il poti servi.

Recomandari

Mancaruri