Ghiveci de iarna

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul de iarna.este mancarea perfecta in zilele caniculare de vara, mai ales daca o serviti rece.

Ingrediente

    • 1 varza acra
    • 1 borcan cu fasole verde conservata
    • 1 telina
    • 1 pastarnac
    • 1 borcan cu mazare conservata
    • 5-6 cartofi
    • 4 morcovi
    • 2 cepe mari
    • fasole boabe fiarta
    • 170 ml ulei
    • bulion de rosii
    • cimbru
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se pune varza in apa rece pentru 1 ora, dupa care se scurge si se toaca fasii subtiri si se pune in cratita mare  impreuna cu uleiul. Cand varza s-a inmuiat se pun peste ea morcovii, telina, pastarnacul si cepele - toate curatate si taiate felii mari.
  2. Se lasa sa fiarba acoperite cu 1 cana cu apa calda 1/4 ora, dupa care se pun cartofii taiati cuburi mici, bulionul de rosii (sau rosii din conserva), putina sare si cimbru. Se acopera cratita si se lasa legumele sa fiarba inabusit 1/2 ora. Atunci se pun in ghiveci fasolea si mazarea dupa ce au fost spalate si scurse.
  3. Cratita cu ghiveci se decoreaza cu boabe de fasole alba fiarta separat, se pun boabe de piper si se pune in cuptorul fierbinte pentru 3/4 ora.
    Daca nu mai are sos ghiveciul se pune in cuptor cu 1 cana cu apa calda si se lasa sa scada. Se serveste cald sau rece, cu paine de casa.

Recomandari

Mancaruri