Ghiveci calugaresc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul calugaresc este un delicios preparat de post, plin de vitamine, pe care il puteti prepara si cu carne de pui sau vita.

Ingrediente

    • 4 cepe
    • 1 dovlecel
    • 5 morcovi
    • 3 linguri bulion
    • 3 rosii
    • 1 legatura marar verde
    • ulei
    • 3 vinete
    • 1 kg cartofi
    • 3 ardei kapia
    • 150 gr linte
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 10 boabe piper negru
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata si se spala legumele, apoi se taie ceapa pestisori, cartofii in cuuri mari, vinetele, dovleceii si morcovii in rondele, iar ardeiul se taie fasii.
  2. Se pune lintea la fiert si ceapa la calit in 3 linguri de ulei incins. cand ceapa s-a inmuiat , se adauga rondelele de morcov si fasiile  de ardei. Se lasa 4 minute pe foc mediu, amestecand. cand lintea s-a fiert, se scurge de apa si se lasa sa se racoreasca. Se adauga cartofii peste morcovi si ardei, se pune sare si boabele de piper, apoi se adauga apa cat sa  cuprinda legumele, fara sa le acopere.
  3. Se acopera cratita cu capac si se lasa pe foc pana cand cartofii sunt aproape fierti, amestecand din cand in cand. Cand cartoful este aproape fiert se adauga dovleceii, vinetele, bulionul, rosiile taiate cubulete, lintea fiarta si jumatate din verdeata tocata marunt. Se amesteca totul, apoi se baga cratita la cuptor pentru 30 de minute, adaugand, daca este nevoie, putina apa.
  4. Cand sosul este scazut si legumele fierte, se scoate cratita de la cuptor si se lasa sa se racoreasca, adaugand in momentul servirii restul de verdeata.

Recomandari

Mancaruri