Gasca salbatica la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gasca salbatica la cuptor este o delicatesa culinara cu un gust aromat intens desavarsit.

Ingrediente

    • 1 gasca cam de 2 kg
    • 5 cepe
    • 100 gr unt
    • 500 ml vin alb sec
    • cimbru
    • 500 rg rosii
    • 100 gr untura de gasca
    • 1 capatana de usturoi
    • 120 ml vin alb dulce
    • marar
    • leustean
    • sare
    • patrunjel
    • pper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Gasca se curata, se taie bucati, se freaca cu piper si usturoi si se frige in unt amestecat cu untura. S-au rumenit pe toate partile, se adauga ceapa si usturoiul, tocate marunt, apoi vinul sec, incalzit.
  2. Rosiile se toaca si se pun in fiertura cu mararul (netaiat), cimbrul, patrunjelul, leusteanul, sarea si piperul. Se da la cuptor 4-5 ore la foc mic, apoi se degreseaza, se scot mararul, cimbrul, patrunjelul si leusteanul, se adauga vinul dulce si se mai da putin la cuptor.

Recomandari

Mancaruri