Gasca cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gasca cu mere este un preparat destul de complicat, dar cu care ii veti surprinde pe cei dragi de fiecare data cand o veti prepara.

Ingrediente

    • 1 gasca
    • 12 mere
    • 100 gr slanina
    • 40 gr unt
    •   200 ml vin

Instructiuni de preparare

  1. Se curata gasca, se spala, apoi se unge in interior si in afara cu unt, se sareaza si se umple cu merele taiate sferturi si calite putin in unt.
  2. Se asaza gasca umpluta intr-o tava, se toarna vinul, se adauga si bucatele de slanina, apoi se introduce tava la cuptor ca sa se friga gasca, la foc mic, si sa se patrunda bine.
  3. Din cand in cand se mai unge gasca cu sosul din tava si se mai intoarce ca sa se friga uniform.
  4. Cand gasca este gata se serveste aranjata bucati sau intreaga pe un platou cu merele de jur imprejur.

Recomandari

Mancaruri