Friptura de caprioara cu smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de caprioara cu smantana este un preparat foarte aromat si gustos pe care trebuie sa il incercati.

Ingrediente

    • 1 kg carne de caprioara (cu os)
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • 1 radacina de patrunjel
    • piper boabe
    • 3 linguri cu otet
    • 200 ml supa
    • sare
    • 250 gr smantana
    • 3 linguri cu faina
    • 2 linguri cu zahar
    • tarhon si patrunjel tocate
    • 1 lingura cu ulei (optional)

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti carnea de resturile de par si de pielite, o speli si o pui in tava de friptura unde ai pus un strat de zarzavat taiat julien (ca scobitorile), boabe de piper, 3 linguri cu otet si 1 cana cu supa. Daca vrei pui si 1 lingura cu ulei, astfel carnea are un gust mai bun.
  2. Adaugi putina sare si tii tava la cuptor sau pe plita (acoperita cu capac) 2 ore. Mai stropesti uneori cu sosul de friptura.
  3. Cand carnea se desprinde usor de pe os faci sosul din smantana, zahar, faina si sare. Dupa 15 minute stingi focul, scoti friptura,  o desprinzi de pe os si o portionezi.
  4. Fierbi sosul 15 minute si-l rastorni intr-o cratita mica, peste carnea portionata. Presari verdeata tocata pe feliile de friptura.
  5. Servesti friptura  fierbinte, cu paine proaspata, alaturi de un pahar cu Cabernet.

Recomandari

Mancaruri