- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de caprioara cu smantana este un preparat foarte aromat si gustos pe care trebuie sa il incercati.
Ingrediente
- 1 kg carne de caprioara (cu os)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- piper boabe
- 3 linguri cu otet
- 200 ml supa
- sare
- 250 gr smantana
- 3 linguri cu faina
- 2 linguri cu zahar
- tarhon si patrunjel tocate
- 1 lingura cu ulei (optional)
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti carnea de resturile de par si de pielite, o speli si o pui in tava de friptura unde ai pus un strat de zarzavat taiat julien (ca scobitorile), boabe de piper, 3 linguri cu otet si 1 cana cu supa. Daca vrei pui si 1 lingura cu ulei, astfel carnea are un gust mai bun.
- Adaugi putina sare si tii tava la cuptor sau pe plita (acoperita cu capac) 2 ore. Mai stropesti uneori cu sosul de friptura.
- Cand carnea se desprinde usor de pe os faci sosul din smantana, zahar, faina si sare. Dupa 15 minute stingi focul, scoti friptura, o desprinzi de pe os si o portionezi.
- Fierbi sosul 15 minute si-l rastorni intr-o cratita mica, peste carnea portionata. Presari verdeata tocata pe feliile de friptura.
- Servesti friptura fierbinte, cu paine proaspata, alaturi de un pahar cu Cabernet.